Rezolutii pentru 2015, sau cum sa crestem fetite ambitioase

its-a-wonderful-life

 

Discutam saptamana trecuta despre rezolutiile pe care mamele si le pot stabili pentru 2015, pentru a avea o viata de familie echilibrata. Asa ca, nimic mai normal ca saptamana aceasta sa discutam despre rezolutiile “taticesti”. Pentru ca niciodata nu e prea tarziu sa stabilim planuri ambitioase (si usor de indeplinit), si in niciun caz aceasta activitate placuta (pentru ca indeamna la visare) nu trebuie legata strict de 1 ianuarie. Sau de “luni”.

Daca sunteti tatic mandru de fetita, sunt sigura ca visati deja cum or sa ajunga oameni mari extraordinari.

Asa ca nimic nu e mai potrivit decat sa va propuneti ca rezolutie pentru 2015 sa cresteti o fetita ambitioasa. Si acest lucru poate fi mai la indemana decat va imaginati, printr-o simpla activitate, ca de exemplu.. spaland vase. Nu, nu e o gluma, si nu, nu am discutat inainte cu sotia. Un studiu realizat de Psichology Today a aratat ca tatii care muncesc si acasa in mod egal cu femeile, influenteaza in mod pozitiv aspiratiile fetitelor, care au mai multe sanse sa se indrepte spre domenii mai putin tipice pentru femei, ca oameni de stiinta, medici, arhitecti.

Toni Schmader si Alyssa Croft, doi dintre autorii studiului, au explicat ca desi atitudinea mamei vis-a-vis de rolurile de gen, prezice atitudinea copiilor, cu toate astea activitatile pe care le face tatal acasa prezic mult mai clar si cu mai putine erori aspiratiile copiilor, in special ale fetitelor.

In familiile in care tatii muncesc alaturi de mama acasa (curatenie, mancare etc), fetitele erau mai inclinate sa aleaga meserii care nu erau stereotipice pentru femei. Asa ca daca va doriti ca fetita voastra sa ajunga un mare om de stiinta, nu va feriti masina de spalat rufe.

Si pentru ca vorbeam de rezolutii, si nu de rezolutie, propuneti-va ca anul asta sa zambiti mai mult, sa oferiti mai multe complimente, sa aratati entuziasm pentru micile reusite ale fiecarui membru din familie, sa gatiti impreuna, sa planuiti vacante, sa puneti mai multe intrebari despre cum a fost ziua care tocmai a trecut, si sa spuneti mai mult “Multumesc” pentru micile lucruri bune (cum ar fi ca cea mica v-a adus un pahar cu apa). Si observati cum cei din jur devin mai atenti la voi, mai darnici, mai calmi si mai calzi.

Si daca tot sunteti aici, nu uitati sa aduceti din cand in cand un buchet de flori acasa. Va infrumuseta camera (si sotia).

P.S. Si daca vreti sa ii faceti o bucurie celei mici, cele mai frumoase ghetute sunt acum la reducere, chiar aici.

Ghete fetite

Ghete Amurg

ghete fetite

Ghete Floret