Cum sa facem fotografii frumoase copiilor nostri

Inca de cand a aparut pe lume, pardon, inca de cand am aflat ca urmeaza sa apara pe lume, am incercat sa capturam in fotografii momente cu adevarat pretioase. Am inceput atunci cand era cat un bob de mazare in burtica si ne uitam minunandu-ne la ecografie. Apoi, am fotografiat chiar burtica in care crestea. Iar dupa ce a aparut pe lume.. ah, nu ne-am mai oprit din poze.

Avantajul tehnologiei este ca putem sa facem 1000 de poze, fara sa ne fie teama ca stricam „pozitii”. Si totusi, cautarea noastra pentru poza perfecta nu este intotdeauna incununata de succes. Copil in miscare, copil intors cu spatele, copil cu 756 de expresii haioase si niciuna surprinsa in fotografie.

Si totusi, nu este o lupta imposibila, mai jos avem cateva sfaturi ca sa reusim cele mai frumoase poze ce vor surprinde mutrisoara aia atat de simpatica.

1. Lasa lucrurile sa decurga in mod natural

Daca ii vom spune copilului sa stea intr-un anumit fel sau intr-un anumit loc, cu siguranta va face exact opusul. Sau va iesi una din pozele alea pe care le avem noi de cand eram mici, facute de aniversari cand stateam drepti si tepeni langa tortul cu cateva lumanari.

Asa ca lasati copilul sa se joace si sa exploreze lumea din jur si veti surprinde zeci de zambete autentice.

2. Ascunde-te

Daca cel mic nu stie ca urmeaza sa ii faci poze, se va purta natural iar poza poate sa capteze exact momentul potrivit in care ochii ii stralucesc de bucurie.

3. Haine colorate

Hainutele simple dar colorate dau un plus de savoare fotografiilor cu copii.

4. Aseaza-te la nivelul lor

Coboara-te sa fii la acelasi nivel cu el, astfel incat privirea lui sa mearga drept spre obiectiv si nu sa fie orientata in sus.

5. Variaza unghiurile

Fotografiaza-le mainile care se joaca, piciorusele care lovesc frunzele, prim planuri cu nasucul si ochii plini de veselie, aceste tipuri de poze pot sa reflecte mult din personalitatea copiilor.

6. Fa multe fotografii

Momentul perfect dureaza o fractiune de secunda si este atat de usor sa il scapi. Dar daca va duceti in parc sa va jucati cu frunzele si faceti mai multe fotografii consecutive, printre ele se vor afla si cateva absolute minunate.

  1. Fii relaxata

Daca esti relaxata si nu faci dintr-o iesire o aventura pentru gasirea fotografiei perfecte si cel mic va fi relaxat si iti va arata exact mutritele alea haioase pe care le stii atat de bine, iar tu ce vei avea de facut este sa apesi pe click.