Cronica de film – “Din dragoste pentru Roma” de Woody Allen

“Din dragoste pentru Roma”, ultimul film al lui Woody Allen ce ruleaza si in cinematografele noastre combina doua dintre marile mele iubiri: filmele (si ma refer aici la cele vazute la cinema) si Roma. De aici si alegerea fireasca de a scrie o cronica despre acest film si de a va lansa totodata si invitatia de a-l viziona.

Cu siguranta acest film nu va ramane in istorie ca una din capodoperele lui Woody Allen, insa, credem noi, va fi recunoscut ca unul din putinele filme in care regizorul a aparut ca si actor in ultima vreme. Si spunem noi, asteptarea a meritat, pentru ca am regasit personajul nevrotic si ironic care disparuse de pe marile ecrane de ceva timp. Distributia, ca de obicei, este remarcabila si ii vom numi doar pe cativa: Alec Baldwin (jucand un personaj cu un rol cel putin incert), Judy Davis (perfecta in rolul sotiei personajului interpretat de Woody Allen) si Roberto Benigni.

Insa star-ul adevarat al acestui film este Roma, surprinsa in toate splendoarea sa, cu toate aromele, umorul, dolce far-niente-le ce o caracterizeaza atat de bine. Muzica bine aleasa, personajele colorate si replicile spumoase reusesc sa te faca sa crezi ca nu mai esti intr-o sala de cinema, ci ca te plimbi pe stradutele din Trastevere sau ca tocmai iesi din Cinema Farnese si mergi la una din numeroasele terase din Campo de’ Fiori. Allen are de altfel talentul de transpune pe marile ecrane farmecul oraselor in care se desfasoarea filmele sale si ne gandim aici la Barcelona din Vicky Cristina Barcelona (2008), Paris din Midnight in Paris (2011) sau New York din Annie Hall (1977) sau favoritul meu, Manhattan Murder Mistery (1993).

Asadar un film perfect pentru o evadare neasteptata din rutina zilnica, film pe care il recomand cu drag. Iata si trailer-ul:

In cazul in care ati vazut acest film, mi-ar face mare placere sa aflu parerile voastre. La fel, mi-ar face placere sa aflu de la voi si care sunt ultimele filme pe care le-ati vazut si ce alte recomandari aveti.

Va doresc lecturi si vizionari placute!

Cu drag,

Macrina