Azi luam pulsul Spaniei – sugestii de calatorie

Multi din cei care au vizitat Spania au spus ca este cea mai adictiva tara din Europa. Mereu surprinzatoare, Spania se lasa redescoperita in fiecare oras, unde reusim sa gasim aceleasi lucruri in forme atat de diferite. Petrecerile, muzica, mancarea, arhitectura, oamenii, ne vor invata despre viata traita frumos si despre relaxarea prin interactiunea cu locuri frumoase.

Daca aveti in plan sa calatoriti in Spania, noi va recomandam 5 orase care merita vizitate si care va vor oferi o vacanta plina de amintiri de neuitat.

1. Barcelona

Cel mai vizitat din Spania, Barcelona este o destinatie care ofera calatorilor tot ceea ce isi pot dori de la o excursie intr-un oras european: istorie, arhitectura, culoare, viata de noapte si cultura. Cele mai renumite puncte turistice din acest oras sunt cladirile suprarealiste proiectate de Antoni Gaudi, iar Catedrala La Sagrada Familia, desi neterminata, este cea mai celebra dintre ele.

2. Madrid

Daca ajungeti in Spania, neaparat trebuie sa vizitati si capitala tarii pentru o imagine de ansamblu a culturii si a stilului de viata spaniol. Cu o viata de noapte bogata, dar si centru pentru numeroase universitati celebre pe Continentul European, Madridul este un oras care se descopera pe strazi. Plin de cladiri in forma de castele, va veti simti aici ca si cum abia ati intrat intr-o poveste.

3. Sevilia

Unul din cele mai vechi orase din Europa, Sevilia a fost la baza un oras roman. In prezent aici se afla trei cladiri care au intrat in patrimonial UNESCO: Catedrala – o bazilica impunatoare construita deasupra unei bazilici, Alcazar – cel mai vechi palat din Europa care este inca in folosinta, Archivo de Indias – cladire care dateaza din secolul 16 si pastreaza peste 80 de milioane de pagini si harti despre India.

4. Granada

Localizat la baza muntilor Siera Navada din sudul Spaniei, orasul gazduieste una din cele mai celebre cladiri spaniole, Alhambra – o fortareata grandioasa cu ornamente incredibil de delicate. Fortareata este cunoscuta in intreaga lume si e pe lista celor mai frumoase monumente arhitecturale din Europa.

5. Valencia

Valencia este un oras nou, care s-a bucurat de renovari majore. In prezent este unul din cele mai mari si mai importate orase spaniole si este celebru pentru Festivalul Fallas, unde timp de 5 zile peste 2 milioane de turisti se bucura de petreceri zgomotoase, mancaruri incredibile si muzica, totul in jurul unui obicei care implica construirea si distrugerea unor papusi mari de lemn, hartie sau carton.

Daca ati fost deja in Spania, asteptam cu mare curiozitate si recomandarile voastre de orase si locuri de vizitat in aceasta tara efervescenta.