Recomandari de vacanta: Paris je t’aime

Toamna e o perioada buna daca vreti sa vizitati Parisul. In lunile septembrie, octombrie sau noiembrie avem parte de vreme frumoasa, cu zile pline de soare si seri reci. Numarul turistilor se imputineaza asa ca si preturile la biletele de avion si la cazare scad, in plus, tot orasul este cuprins de freamatul specific perioadei de dupa vacanta cand parizienii se intorc plini de entuziasm din vacanta.

Daca vreti sa gustati din spiritul parizian, toamna e cel mai bun moment pentru a va bucura de surprizele celui mai romantic oras din lume.

Pentru iubitorii de festivaluri

Pe toata perioada toamnei, in Paris are loc cel mai mare festival de arta din lume. Timp de patru luni va bucurati in Paris de concerte de jazz in aer liber, nenumarate spectacole de opera si teatru, organizate in cinstea acestui eveniment, spectacole de dans pe strazi si proiectii de filme in toate colturile Parisului. Chiar daca ati mai vizitat Parisul cu alte ocazii, puteti sa va bucurati de un city-break cultural si sa fugiti cateva zile in Paris.

In luna octombrie aveti parte si de Nuit Blance (Noaptea Alba). Evenimentul se organizeaza in fiecare an in prima sambata din luna octombrie si aveti parte de o multime de atractii deschise toata noaptea: muzee, spectacole, festivaluri de film, expozitii de arta. Metroul ramane si el deschis pana dimineata, ca sa va puteti deplasa cu usurinta dintr-un colt al orasului in altul. Festivalul este cunoscut international si multe orase din intreaga lume au preluat acest concept.

Pentru iubitorii de vin

La sfarsitul lunii noiembrie are loc Carrousel du Louvre. Acesta este un festival al vinului, unde cu un bilet care costa doar 30 de euro, puteti gusta din peste 1500 soiuri diferite de vin si sampanie, majoritatea din Franta. Daca inca nu aveti un vin preferat, acum e momentul sa incercati cat mai multe pentru a descoperi ce vi se potriveste cu adevarat.

Pentru iubitorii de ciocolata

In mijlocul lunii octombrie are loc expozitia anuala dedicata ciocolatierilor francezi. Nu va recomandam daca sunteti la dieta, pentru ca toti cofetarii va imbie cu mostre gratuite. Un rai pentru copii si pentru adulti, deopotriva.

Pentru iubitorii de fashion

Zilele acestea inca are loc Paris Fashion Week. Unul din cele mai mari evenimente de moda din lume, daca sunteti in Paris deja, sa il bifati neaparat. Sa faceti multe poze pe care poate le impartasiti si cu noi, cei mai putini norocosi care nu au ajuns anul acesta.

 

P.S. Nu uitati in aceasta toamna si de noua colectie de la Livie and Luca. Cei mai frumosi pantofiori abia asteapta sa se imprieteneasca cu cei mai simpatici copii. Detalii aici