Saptamana internationala a bebelusilor purtati – editia 2012

Saptamana Internationala a Bebelusilor Purtati se va desfasura in perioada 8 -14 octombrie 2012 si va include diverse manifestari in Bucuresti, Timisoara, Iasi si Chisinau. Gasiti mai jos cateva repere ale programului pentru Bucuresti (pentru mai multe detalii, consultati site-ul grupului Bucharest Babywearing Parents):

Duminică, 7 octombrie – Parc Herestrău: 11:00 –întâlnire offline de inaugurare a Săptămânii. Sunt invitaţi toţi părinţii interesaţi de Babywearing,cu bebeluşi/copii în portbebe, cărucior, braţe sau în burta! Vor putea fi testate diverse sisteme de purtare ergonomica.
Miercuri, 10 octombrie – sediul asociaţiei Naşte cum Simţi (str. Episcop Chesarie nr. 6): 18:30 – Atelier foto: “Cum fac cele mai reuşite fotografii copilului meu” – susţinut de Alexandra Dincă, “Fotografii de Familie”.
Joi, 11 octombrie – parc Ion Voicu (Ioanid): 11:00 – Curs de salsa pentru părinţi şi copii purtaţi (portbebe, braţe sau burtică) – cu Cosmina Avram, instructor de dans. Eveniment cu participare deschisă.
Sambătă, 13 octombrie – sediul asociaţiei Naşte cum Simţi (str. Episcop Chesarie nr. 6): 10:30 – Conferinţa “Utile pentru părinţi” – un eveniment la care îi aşteptam pe viitorii şi actualii părinţi(de copii mici sau mari). Subiectele ce vor fi abordate la aceasta conferinta sunt:
* Îngrijire prenatală şi naştere – cu Irina Popescu, moaşă, consultant internaţional în alăptare;
* Alăptare – Roxana Duduş, consilier în alăptare, reprezentant La Leche League Romania;
* Purtarea bebeluşilor: istoric, avantaje, sfaturi utile, descrierea tuturor sistemelor de purtare şi consiliere pentru a alege unul potrivit – Diana Mateescu, producător sisteme ergonomice depurtare, Poartă-mă!;
* Playfull pareting sau interacţiunea prin joc – Otilia Mantelers, Trainer Playful Parenting;
* Comunicarea non-violentă in familie – Monica Reu, presedintele Asociatiei pentru Comunicare Non-Violentă, trainer certificat al Center for Nonviolent Communication;
* Acţiuni de prim ajutor pentru bebeluşi/copii, în situaţii de urgenţă – Ilinca Tranulis, medic pediatru;
* “Parenting”-ul pentru tătici – Claudia Necula, psihoterapeut, consilier psiholog.
Noi deja am confirmat prezenta la atelierul Alexandrei Dinca de la Fotografii de Familie si speram sa ajungem si la conferinta de sambata.
Ca si mijloc de purtare, noi am optat pentru Manduca, sistem folosit cu maxim succes de Clara de la 1 luna si jumatate. A fost dragoste la prima vedere de ambele parti. Acum am imprumutat si noi la randul nostru Manduca la bebe Andrei pentru teste si din cate ne-au spus parintii, este un succes si la ei.

Iar Manduca nu poate fi accesorizata decat cu un sirag de margele multicolore; sper ca le observati in poza:

Cu drag,

Macrina