Magia Florilor

Magia FlorilorAsa cum am promis, in fiecare saptamana vom promova pe blogul nostru o afacere a unei mamici antreprenoare. Saptamana aceasta vom vorbi despre “Magia Florilor”, adica business-ul Ioanei Marinescu, o mamica pasionata de aranjamente florale.

Totul a inceput cu un simplu curs de Ikebana, pe care Ioana l-a urmat mai mult din joaca, fara sa banuiasca la acel moment ca ii va schimba radical viata. Au mai urmat si alte ateliere, toate pe aceeasi tema, pentru ca, in final, sa descopere ca aceasta este adevarata vocatie.

Business-ul Ioanei se desfasoara pe doua segmente diferite. Primul se refera la organizarea de evenimente private (nunti, botezuri etc) sau corporate, aranjamentele florale purtand toate semnatura Magia Florilor. Cea de-a doua componenta o reprezinta organizarea de ateliere de creatie florala pentru copii.

La aceste ateliere ne vom referi mai in detaliu in aceasta postare, pentru ca ni se par o metoda inedita de petrecere a timpului liber si de stimulare a creativitatii celor mici. Copiilor li se explica elementele de baza ale unui aranjament floral, dupa care sunt lasati liberi sa-si creeze propriul model, iar rezultatele sunt de fiecare data spectaculoase. Saptamana aceasta, pe 9 decembrie, vor avea loc doua astfel de ateliere (primul de la 10.30 – 12, iar cel de-al doilea de la 12.30 – 14) si pentru ca se apropie Craciunul, cei mici vor fi invitati sa transpuna intr-un aranjament spiritul acestei sarbatori. Vor avea la dispozitie crengute de brad, flori, globuri, fructe decorative si alte elemente surpriza. Ioana a mai avut o idee foarte faina si anume ca la finalul atelierului, pe langa propria creatie, cei mici sa plece si cu fotografii ce sunt printate pe loc.

Noi deja am achizitionat unul dintre aranjamentele de Craciun ale Ioanei de la ultimul Talcioc Urban din Bucuresti. Asteptam cu mare nerabdare sa participam si la atelierele de creatie, desi va trebui sa mai asteptam un pic, caci ma tem ca varsta de 1 an si 5 luni nu este tocmai propice unor astfel de manifestari artistice.

Magia Florilor

Cu drag,

Macrina