Lista mea cu ce sa NU fac pentru a-mi mentine starea de bine

Cred ca suntem cu totii de acord ca vara e mai usor sa fii optimist. Are legatura cu soarele, cu faptul ca stam mai mult afara si, pentru mine cel putin, ca nu sunt nevoita sa sufar de frig. Si totusi, sunt metode ca sa fim tot anul fericiti, pentru ca fericirea nu e ceva care vin din exteriorul nostru. Ea nu se intampla datorita altor oameni, datorita unor contexte (cati dintre noi nu ne-am zis: am sa fiu fericit(a) atunci cand imi schimb jobul/am sa fiu promovata etc) si nici macar datorita vremii de afara, oricat de meteo sensibili am fi.

Asa ca nu stiu ce functioneaza pentru voi, dar am sa impartasesc cu voi lista mea pentru aceasta toamna, cu ce sa NU fac pentru a-mi mentine buna dispozitie.

product_983

  1. NU am sa gasesc scuze pentru a face sport

E o chestie tare ciudata cu sportul, odata ce incepi sa il practici nu te mai poti opri. In mod clar da dependenta. Si cu toate acestea, este atat de greu sa incepi. Este incredibil de greu uneori sa te dai jos din pat dimineata, cand e ceata si plua marunt, ca sa incepi sa alergi pe strazi. Si totusi, daca faci asta, dupa primele 10 minute esti cel mai fericit cu alegerea facuta. Si de fapt nici nu e nevoie de asta 7 minute de exercitii pe zi poate fi suficient pentru a ne mentine conditia fizica si buna dispozitie. Asa ca am sa imi setez un timer pentru 7 minute in fiecare zi, in care sa fac cateva flotari, abdomene si genoflexiuni. Si cine stie ce o sa fie mai incolo, cica pofta ar veni mancand.

  1. NU am sa stau in casa

Desi e mai greu in cursul saptamanii, macar sambata imi propun sa o petrec afara. Cu multe straturi de haine si un ceai cald in termos frigul poate fi tolerat.

  1. NU am sa ignor somnul

De fiecare data cand nu dorm suficient iau decizii nepotrivite, sunt irascibila si per total mai nemultumita. Uneori atat de naturala devine starea de oboseala incat cred ca asta e starea de fapt. Si uit ca daca aman o decizie pe a doua zi si dorm bine in noaptea respectiva, sunt mult mai relaxata si solutiile vin singure. 

4. NU am sa uit de prieteni si de cei dragi

Intre atatea lucruri care se intampla in fiecare zi, uit sa fac gesturi frumoase fata de oamenii la care tin. Gesturile frumoase nu trebuie sa necesite neaparat foarte mult efort. Niste bilete la teatru pentru o prietena despre care stiu ca se plange ca nu a mai fost de mult sau o cina gatita pentru cativa prieteni, aduce mai multa buna dispozitie decat chiar o pereche noua de pantofi (sau macar uneori).

  1. NU am sa zic nu

Bine, sa nu intru nici in extrema cealalta in care ma supra-aglomerez cu servicii pe care le fac pentru altii. Dar sa spun Da cand o prietena ma invita la o cafea, sa spun Da cand cineva vrea sa vina in vizita, sa spun Da la lucruri noi pe care nu le-am mai incercat si sa nu imi fie frica de experiente.

Poate pentru multi toate acestea par atat de simple si de naturale incat vor ridica o spranceana cand vor vedea lista mea. Eu pe de alta parte, trebuie sa le pun pe hartie ca sa mi le-aduc aminte. Voi ce retete de fericire aveti?

P.S. Pantofiorii veseli din poza de mai sus pot fi gasiti aici, in marimi de la 23 la 31.