Legenda lui Mos Nicolae

In seara de 5 spre 6 decembrie ne lustruim ghetele si emotionati ne strecuram in pat. In aceasta noapte Mos Nicolae vine la geamuri sa vada daca dormim si strecoara in ghetute cadouri. Da, doar cadouri, si portocale si dulciuri. Sa nu aud de nuieluse, nici macar din cele decorate cu fundite si in culori vesele. Nu e nimic vesel la o nuielusa si nici in gluma nu ar trebui sa o folosim.

tumblr_lvqliwEour1qcc171o1_500

In timp ce noi dormim linistiti visand la munti de cadouri, rauri de ciocolata si globori din mandarine, Mos Nicolae merge din casa in casa, umpland milioane de ghete cu cadouri.

Dimineata ne trezim repede, repede si alergam la usa (cu o oarecare frica in suflet, daca Mos Nicolae ne-a uitat?) ca sa descoperim minunea: ghetele lustruite de ieri dau pe afara cu fructe si cadouri frumos impachetate (apropos, Mos Nicolae daca citesti acest articol ai aici cateva idei despre cum sa impachetezi cadourile).

Legenda lui Mos Nicolae

Se spune ca Mos Nicolae s-a nascut in Asia Mica in sec IV. Provine dintr-o familie bogata, dar la moartea parintilor imparte averea saracilor.

Legenda mai spune ca in orasul in care Nicolae era Episcop erau trei surori care nu se puteau marita, fiind prea sarace. De aceea tatal lor vroia sa le vanda. Cand sora cea mare a ajuns la varsta maritisului, Mos Nicolae a lasat la usa un saculet cu aur. La fel s-a intamplat si la sora mijlocie. Cand a venit randul si surorii celei mici, Nicolae a dat drumul pe horn unui saculet cu aur. Saculetul a cazut intr-o soseta pusa la uscat, si de aici si obiceiul cadourilor puse in sosete sau ghete. Dar de data asta, tatal fetelor l-a vazut pe Nicolae, si deci acesta l-a rugat sa pastreze secretul, tatal a povestit vecinilor De atunci toti cei primeau un cadouri misterioase ii multumeau lui Nicolae.

Daca vreti sa il asteptati pe Mos Nicolae, sau pe Mos Craciun, cu ghetute noi, noi va recomandam pentru cei mici:

ghete eskimo ghete lacey ghete outback