Etapele dezvoltarii limbajului la copii

Daca vrem ca cel mic sa invete sa vorbeasca mai repede si mai elaborat, cel mai important este sa vorbim cat mai mult cu el. Tineti cont ca fiecare copil are propriul ritm de dezvoltare. Am mai discutat aici cum ajutam copilul sa comunice inca din primele luni de viata, si aici despre cum il ajutam sa isi dezvolte vocabularul.

Azi o sa explicam care sunt etapele (aproximative) in comunicarea copiilor.

Copilul la 1 an

La aceasta varsta copilul incepe sa comunice cu parintii si spune deja cateva cuvinte. Chiar daca vocabularul este limitat in aceasta perioada, copilul va incerca sa imite vocea parintilor asa ca veti auzi tot felul de zumzete din partea copilului.

Mai important decat numarul de cuvinte pe care il stie la aceasta varsta este daca intelege propozitii scurte si daca e atent atunci cand vorbiti cu el.

Nota: Daca puiul vostru este la aceasta varsta, noi avem o gama larga de sandale pentru primii pasi. O gasiti aici, si toate perechile sunt din piele naturala cu talpa foarte flexibila.

Copilul la 2 ani

La 2 ani copilul are un vocabular de aproximativ 50 de cuvinte. In plus recunoaste partile corpului, iar daca cineva le numeste poate sa arate care sunt acestea. Tot la aceasta varsta incepe sa spuna propozitii scurte si sa foloseasca pronume personale. Este des intalnit ca cel mic sa vorbeasca despre el la personala a III-a (va spune de exemplu Vladut a mancat, in loc de Eu am mancat).

Nota: Sunteti in cautare de sandale de vara pentru copilul vostru de 2 ani? Aici cele mai dragute sandale pentru copiii de la aceasta varsta.

Copilul la 3 ani

Deja la 3 ani copilul incepe sa povesteasca intamplari (imaginare sau reale) folosind cateva propozitii succesive. Tot la aceasta varsta poate sa urmeze comenzi din doi pasi (ex: Te rog ridica jucaria de jos si pune-o pe raft).

Nota: Vara e dupa colt, asa ca nu uitati sa cumparati pentru copilul vostru de 3 ani o pereche de sandale care sa ii asigure dezvoltarea sanatoasa a piciorului. Aici aveti toate modele noastre pentru aceasta varsta.

Copilul la 4 ani

La 4 ani copilul incepe sa foloseasca fraze elaborate, sa recunoasca culori si litere si sa inteleaga ideea de timp. Puteti sa incepeti la aceasta varsta sa il invatati sa recunoasca ora si chiar puteti sa ii cumparati un ceas de mana. Cu siguranta se va bucura de acest moment din viata.

La aceasta varsta isi va exprima propriile dorinte in legatura cu povestea pe care vrea sa i-o cititi, cu ce vrea sa manance sau la ce desene animate vrea sa se uite.

Nota: Pregatiti copilul de vara cu aceste sandale perfecte pentru varsta sa. Toate modelele au talpa flexibila si sunt facute din piele moale.

Copilul vostru cati ani are si in ce etapa se afla acum?