Cum ne jucam cand este ger afara?

Stiti senzatia aceea de frig care iti ajunge pana la oase, iti lipeste narile si te face sa iti doresti sa te bagi inapoi sub patura exact in momentul in care ai scos nasul la aer?

Ei bine, va puteti intoarce la caldura si sa urmariti articolul nostru. Si asta pentru ca intr-o gradinita din orasul Barnaul, din Siberia, gerul napraznic este un prilej perfect pentru joaca.

Kids playing in freezing cold

Copii sunt incurajati sa se tavaleasca in zapada sau sa se “incalzeasca” cu apa din galetile umplute special pentru joaca. In prealabil, copii se incalzesc in sala de sport a gradinitei, iar joaca in zapada nu dureaza mai mult de 90 de secunde. Aceasta gradinita practica acest tip de activitate de aproximativ 20 de ani, joaca avand rolul de a stimula sistemul imunitar al celor mici, facandu-i mult mai rezistenti la virusi si/ sau boli.

Pooring water in the cold
Ice Water Bucket

Cu toate ca nu cred ca acest tip de imunizare este regula generala, in materie de ghete/ cizme de iarna in Rusia nu se accepta decat captuseli din materiale naturale, gen lana sau blana, fiind recunoscute ca singurele ce pot asigura un comfort termic optim pe temperaturi scazute.

ghete-eskimo

Ghete pentru copii: Eskimo (culori disponibile: roz)

Tobias_maron_3

Cizme pentru copii: Tobias (culori disponibile: roz, maron, negru)

Concluzia dupa aceasta joaca ruseasca este ca eu una ma duc sa scot pantalonii de schi din dulap si un pulover gros de lana. Sau mai bine doua.

Cu drag,

Macrina