Ce este Black Friday

Black Friday sau Vinerea Neagra este ziua care marcheaza inceputul cumparaturilor de Craciun. Ca si data, ziua este stabilita ca fiind a patra zi de vineri din Noiembrie, respectiv a doua zi dupa Ziua Recunostintei.

Originea numelui este inca necunoscuta. Expresia Vinerea neagra a fost folosita pentru prima oara in 1869 odata cu izbucnirea crizei economice in SUA. Ulterior conceptul de “Vinerea Neagra” este gasit in cateva publicatii de la mijlocul secoului 20 unde se vorbeste despre inceperea sezonului de cumparaturi. Desi la 1985 ziarul Philadelphia Inquirer nota ca cei mai multi retaileri inca nu sunt familiarizati cu termenul de Vinerea Neagra, denumirea a crescut gradual in popularitate.

La inceputul anilor 2000 Vinerea Neagra este tot mai des folosita in SUA atunci cand se vorbeste de startul cumparaturilor, iar din 2005 a ramas ziua din in care se fac cele mai multe cumparaturi.

In Romania conceptul a fost importat in 2011 iar anul acesta sute de retaileri au anuntat reduceri pentru aceasta zi.

In 2015 11 milioade de romani au spus ca au auzit de Black Friday.

Echipa Pantofiori Veseli s-a pregatit si ea pentru aceasta zi cu reduceri mari de pana la 49% la pantofi, ghete si cizme pentru copii. Descoperiti toate reducerile cu un click aici.

BF15 - 870-_landing_page_2

rex roxy Tiempo