Idei de activitati in familie

Tu du-te cu copilul in parc, eu am sa fac pregatesc pranzul. Nu, nu, mai stati, inca nu am terminat de dat cu aspiratorul. Te rog du-te tu si culca-l, as vrea sa vad finalul meciului.

Mai stai putin cu el in oras te rog, as vrea sa trag un pui de somn. Cine face curat si cine ia copilul sa il plimbe? Hai sa lasam copilul la bunici weekendul asta si ne facem de cap.

 Uite asa de multe ori familia este o formula matematica, de aranjamente de 3 luate cate doua. Asa ca spun Stop Joc!

Activitatile facute impreuna reprezinta o ocazie minunata pentru a consolida legaturile intre membrii familiei, de a ne cunoaste mai bine, de a afla ce ne place si ce nu ne place, de a alfa mai multe despre interesele fiecaruia dar si de crea amintiri frumoase. Indiferent cat de ocupati suntem si de cate lucruri avem de facut in cursul unei zile, activitatile facute impreuna de toata familia vor avea intotdeauna cea mai mare valoare sentimentala.

Activitatile nu trebuie sa fie complicate. Pregatirea impreuna a cinei, urmarirea unui film sau a unei competitii sportive la televizor (intotdeauna imi aduc aminte cu zambetul pe buze de cum intreaga noastra familie urmarea gimnastica la Olimpiada, cu pumnii stransi cand urmau „fetele noastre” sau strigand Cazi, Cazi la rusoaice si la chinezoaice) sau chiar ca toata lumea sa joace un joc in casa. Remi, scrabble, carti daca avem copii mai mari, mim pe animale sau Nu te supara, frate daca cei mici sunt chiar mici. J

Asa ca, o data pe saptamana, intr-o zi stabilita din timp, toata lumea sa isi rezerve doua ore libere in care sa facem impreuna o activitate mai complexa. Ziua asta va fi cea mai asteptata zi din saptamana, iar peste 20 de ani, va garantez ca puiul vostru, ajuns la varsta maturitatii, va povesti cu drag prietenilor despre minunata zi de joi, cand toata lumea se intalnea in bucatarie ca sa petreaca doua ore pline de voie buna.

Idei de activitati pentru intreaga familie:

In afara casei:

O vizita la Zoo

Ridicati un zmeu

O iesire la iarba verde

O vizita la Muzeul satului daca stati in Bucuresti sau la orice alt muzeu din oras

Volei sau Badminton in parc

Construirea unui om de zapada pe timp de iarna

In casa

Un joc de-a vati ascunselea in casa

Decorat briose

Petrecere in pijamale (bataie cu perna inclusa)

Curatenie in toata casa (Ridica si aseaza – toata lumea trebuie sa ia lucruri si sa le puna la locul lor, castiga cine le aduna pe cele mai multe) – asta cu siguranta va fi jocul preferat al mamei

Scriem scrisori bunicilor (stiu, cine mai scrie scrisori acum cand avem mailuri. Dar va fi o surpriza minunata pentru bunici cand acestia vor gasi in cutia postala o scrisoare in care fiecare membru al familiei a scris ce a mai facut + un desen al copilului)

Daca afara ploua, un picnic in sufragerie poate sa fie la fel de distractiv ca unul in parc

Voi mai aveti alte idei de activitati de facut impreuna?